Døjer du med en travl hverdag, hvor du hele tiden føler dig stresset og et skridt bagud? Det gør rigtig mange, og der er heldigvis hjælp at hente. Inden du søger professionel hjælp, er der nogle ting, som du selv kan arbejde med, som kan være med til at gøre dig mindre stresset. Det er de ting, som vi behandler her i artiklen.

Sluk for arbejdet, når du går hjem

Kilden til stress ligger hos mange ved, at de ikke har en klar skillevæg mellem arbejde og fritid. Det ender med, at man sidder derhjemme og arbejder, og det er jo ikke meningen. Her skal du bruge tiden på at slappe af, lade op til den efterfølgende dag og dyrke de ting, som du synes er sjovt og værdsætter. Prøv derfor så vidt muligt at få afsluttet dit arbejde, inden du tager hjem, og ellers må du være stærk, når du lukker ned. Tager du arbejdet med hjem, vil du aldrig få fri i hovedet, og det vil blot blive værre og værre på den lange bane.

Træk stikket og rejs væk

For at få nulstillet batterierne kan noget så simpelt som en rejse være et fantastisk redskab. Har du brug for at komme væk hurtigt, kan du for eksempel tage en afbudsrejse. Tag til en destination, som du synes virker spændende, og husk nu at lade arbejdet ligge derhjemme. Mange begår den fejl, at de tager arbejdet med ud at rejse, og så er der jo ikke så meget ferie over. Sæt et autosvar på din e-mail og så afsted mod sydens lækre rejsemål. Er det muligt for dig på dit arbejde, kan du jo for eksempel tage et par ugers ferie ud af kalenderen eller måske en måned. Her kan du virkelig stresse af og kun koncentrere dig om at nyde livet. En god måde at komme afsted på spontant og billigt er ved at tage en afbudsrejse. Dem kan du se mange forskellige af på billigsteafbudsrejser.dk.

Lev sundt og få motion

Dyrker du motion, så vil du automatisk få et større overskud. Når man siger motion tror mange dog, at man skal stå nede i fitnesscentret dag ud og dag ind. Det behøver man slet ikke. Det kan også bare været noget så simpelt som at gå en lang tur, når du kommer hjem fra arbejde eller for eksempel at cykle på arbejde. Der findes mange gode muligheder, når det kommer til motion, og det er blot med at være kreativ. Du kan også løbe en tur 2-3 gange om ugen, og så vil du hurtigt kunne mærke en effekt. Supplerer du denne motion med en sund livsstil med masser af fisk og grønt, så vil du hurtigt kunne mærke, at din velvære stiger, og du føler dig bedre tilpas.

Husk at det hele handler om at lytte til sig selv og tage sig tid!