Hvis du står og skal til at skifte din hosting udbyder, så er der flere forskellige ting du bør kigge på. En af de første ting du bør tænke på er hvilke behov du har. Hvor mange besøgende har din hjemmeside idag? Hvis den har rigtig mange besøgende hver dag, så er det måske ikke et “shared” webhotel du skal have, men nok nærmere en VPS(virtual private server), som kan håndtere en større mængde trafik. Forskellen på et delt webhotel og en VPS er blot antallet af sider der ligger på dem sådan set. På webhotellet deler man typisk plads med mange forskellige hjemmesider, som modtager trafik i forskellige størrelsesordener. Du kan derfor ikke regne med at det er ligeligt fordelt til alle, da der kan være enkelte på din delte server, der bruger rigtig meget af kraft.

Det kan hurtigt blive en dyr affære, hvis du har en hjemmeside der skal tjene til dagen og vejen, som ligger på et webhotel der ikke kan håndtere din trafik i spidsbelastninger. Derfor bør du altid overvejer om du skal ud i en lidt dyrere hosting løsning – du kan evt. se mere på findhosting – hvor der er samlet en god overblik over de forskellige steder man kan købe hosting.

Tjek priserne !

Der kan være stor forskel på priserne på de enkelte hosting og webhoteller, selvom der ikke nødvendigvis er den store forskel i ydelserne på de enkelte. Derfor bør du altid undersøge priserne til bunds, inden du køber noget, da det ellers kan blive en dyr affære hvis du pludselig er bundet til en aftale som du ikke kan slippe ud af. Du kan få et webhotel helt ned til 9 kr i måneden, så det er ikke fordi det er mange penge der er tale om.